Technológia
13760
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13760,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8
 

Technológia

Technológia

MI AZ AMORF FÉM (ÖTVÖZET) SZALAG?

Az amorf fémötvözetek, amelyeket gyakran fémüvegnek neveznek, viszonylag új anyagok, főleg vékony szalagok formájában kaphatók. Megolvasztott fémötvözetekből készítik őket gyorshűtési technikával. Ebben a technikában olvadt fémötvözetből készült szalagot öntünk egy gyorsan forgó rézdobra.

A szalag 20-30 mikron vékonyága miatt nagyon gyorsan lehűl (kb. 1 000 000 fok / másodperc sebességgel). Mivel a megszilárdulás ilyen gyorsan történik, egyetlen kristályos szerkezetnek sincs esélye kialakulni. Ehelyett egy amorf szilárd anyag jön létre, nagyon vékony szalag formájában (a szélesség néhány millimétertől 10 cm-ig változik).

MI A KÜLÖNLEGES AZ AMORF SZALAGBAN?

Nyilvánvaló, hogy az amorf szalag kristályos szerkezetének hiánya miatt különleges. Az anyag egyéb tulajdonságait nagyban befolyásolja a kristályos szerkezetek hiánya. A kristályos szilárd anyagban lévő kristályok közötti határok általában az anyag legtöbb hibáját okozzák.

Az amorf fémötvözetek homogén, határtalan szerkezete egyedülálló mechanikai, korróziógátló, kopásálló és mágneses tulajdonságokat biztosít. Az amorf fémötvözetek sok szempontból kiválóbbá teszik a gyakoribb kristályos fémektől.

Az AHT Amorf fémszalag technológiája

Az AHT forradalmi amorf szalagtechnológiája lehetővé teszi a szalagok különböző felületekre történő felvitelére szolgáló módszerek kidolgozását, szigeteléssel és további tulajdonságokkal, például tapadással stb.

BIZTONSÁGOS HŐFORRÁS

Az amorf szalagon alapuló fűtőelemek alacsonyabb hőmérsékleten működnek, ezért biztonságosabbak és kevésbé veszélyesek a felhasználóra.

Nincsen veszélyes és kellemetlen oxigén- vagy porégetés, nincs nyílt láng, nincs fulladás- vagy rossz szag, amíg a fűtőelem működik, és a rendszerbe teljes elektromos biztonsági kezelőszervek vannak beépítve.

MAGAS FŰTÉSI TELJESÍTMÉNY

Az AHT fűtőelemeinek alacsony tömege miatt sokkal jobban teljesítenek, mint a szokásos fűtőelemek. Az amorf szalag gyorsabban kezdi felmelegíteni a környezetét, mint a hagyományos.

Ez azt is jelenti, hogy az AHT technológiája energiatakarékosabb, mint a többi fűtési rendszer, így spórolva az áramszámlán, és így alacsony karbantartási költségű rendszert kínál.

HOSSZÚ ÉLET

Az AHT technológiának nagy előnye van az élettartam szempontjából a fűtőelem alacsony hőmérséklete miatt.

ENERGIATAKARÉKOS

Az AHT padlófűtési rendszer három fő energiamegtakarítási területet kínál a radiátorokhoz képest. Az ablakon és a mennyezeten keresztüli hőveveszteség sokkal kisebb, mivel a mennyezet szintjén alacsonyabb a hőmérséklet, és a falon a levegőben bekövetkező változások miatt a veszteségek alacsonyabbak, mert az AHT rendszerrel alacsonyabb a helyiség levegő hőmérséklete.

MINDEN HELYRE ALKALMAZHATÓ

Az AHT rendszer minden típusú épületnél alkalmazható, legyen az új építésű, felújítás vagy utólagos felszerelés alatt álló, lakó-, vagy kereskedelmi ingatlan.

MINDEN PADLÓBURKOLATHOZ ALKALMAS

Az AHT fűtőelem alacsony üzemi hőmérséklete miatt be lehet ágyazni önterülő cementbe vagy legalább 6 mm vastag latex keverékbe, hogy minden típusú száraz padlóburkolathoz illeszkedjen, beleértve a fát vagy parkettát. Falra, mennyezetre is szerelhető a szőnyeg, szín, lakk, ragasztók és a fizikai tulajdonságok károsítása nélkül.

NAGY HŐÁTADÁSI TERÜLET

A szalag nagy hőátviteli területe azt jelenti, hogy a termék alacsonyabb hőmérsékleten éri el a meghatározott teljesítményszintet.

ALACSONYABB HŐSZIGETELÉSI KÖLTSÉGEK

A fűtőszalag különféle típusú polimer szigetelésbe csomagolható, és a huzalelemekkel ellentétben alacsonyabb hőmérsékleten működik, így alacsonyabb vagy olcsóbb szigetelést igényel.

NEGLIGIGÁLHATÓ ELEKTROMÁGNESES TERÜLET

Az AHT fűtőszőnyegek által generált elektromágneses térerősség mérései azt bizonyítják, hogy ez elhanyagolható az elfogadható EMF-szintek erősségéhez képest. Az AHT fűtőszőnyegek szigorú biztonsági teszteken mentek keresztül, és az AHT rendelkezik minden szükséges jóváhagyással.

EGYÉB ELŐNYÖK

Az AHT rendszernek más egyértelmű előnyei is vannak; a legkényelmesebb és legtermészetesebb fűtési forma; láthatatlan, biztonságos és csendes; gyakorlatilag karbantartásmentes, kiegészíti a fűtés egyéb energiatakarékos fejlesztéseit – így például a kondenzációs kazánok, napelemek, hőszivattyúk és kombinált hő- és villamosenergia-rendszerek -, :egyszerűen és olcsón telepíthető.